Aktuális

A boldog párkapcsolat titkai – tréning nőknek

A reális önértékelés, a pozitív énkép kialakítása és az érdekérvényesítés az élet minden területén fontos, a párkapcsolatban azonban különösen az. A tréningen megtanuljuk, hogyan léphetünk túl a tradicionális szerepeken és normákon, és hogyan vehetjük a kezünkbe saját életünk irányítását! Párkapcsolati problémáink megoldásához fontos felismerni, hogy nem egymás vetélytársai, hanem potenciális segítői és partnerei vagyunk.

Nők Lapja Iskolája A boldog párkapcsolat titkai tréning nőknekMiközben a nő családjáért küzd, gyakran elfelejt kiállni saját magáért, nem képviseli az érdekeit, így könnyen az áldozat szerepében találja magát. A nőiség erő és érték, ezzel érdemes tisztában lenni és építeni rá. Csakhogy eredendő adottságainknál fogva előnyben részesítjük társas kapcsolatainkat, és hátrább soroljuk az önérvényesítést. Gyakran erre családi mintát sem kapunk, és ez alacsony önértékeléshez és végül az önérvényesítés képességének alulfejlettségéhez vagy hiányához vezethet. Ezért ezt a területet tudatosan kell fejlesztenünk épp a párkapcsolat megőrzése, az áldozatszerepből való kilépés érdekében. A saját értékeinkre, érdekeinkre és jogainkra alapozott önérvényesítés és „önvédelem” egészséges, sőt természetes. A tréning első része az önismereten és önértékelésen túl praktikus technikákat nyújt a mindennapi problémák és konfliktusok megoldásához, segítséget ad egy sikeres életvezetési stratégia kidolgozásához és megvalósításához.

Kiknek ajánljuk?

Mindazoknak, akik párkapcsolati problémákkal küzdenek és aktívan tenni akarnak a pozitív változás érdekében. Azoknak, akik nem élnek párkapcsolatban, de vágynak rá és nem tudják, hol rontják el a dolgokat. Azoknak, akik boldog párkapcsolatban élnek és ezt tartósan fenn is szeretnék tartani. A tréningen elsajátított készségek nemcsak párkapcsolati, hanem általános életvezetési és munkahelyi problémák megoldásában is segítenek!

Tartalom:
A tréningen azonosítjuk a párkapcsolatok főbb problémáit, mert a terápia elengedhetetlen feltétele a pontos diagnózis. Szembesülünk saját hatásunkkal, jobban megismerjük önmagunkat. Senkit nem akarunk megváltoztatni, de rámutatunk az erősségekre és a gyenge pontokra. A gyenge pontok, illetve a fejlesztendő területek meghatározása után tanácsokat adunk a – korábbinál sikeresebb – viselkedési módokra. Ezeket gyakoroljuk is. Erősítjük a résztvevők önbecsülését. Tanácsokat adunk a gyakran megjelenő (de nem célravezető) konfrontatív hozzáállás megváltoztatására, az együttműködési készség erősítésére. Megtanuljuk, hogyan érhetjük el céljainkat agressziómentesen, tudatosan, önfeladás nélkül. Megismerjük konfliktuskezelési stílusunkat, tanácsokat kapunk a legcélravezetőbb konfliktuskezelési módszerek alkalmazásához. Elsajátítjuk a szisztematikus problémamegoldás technikáit. Tanácsokat kapunk az ún. „nehéz emberek”, illetve szituációk kezeléséhez. Azonosítjuk a leggyakoribb párkapcsolati játszmákat és szembesülünk ezek veszélyeivel. A változás, változtatás igénye estén segítséget nyújtunk a sikeres változásmenedzsmenthez. Megnézzük, hogy mit várunk el a párkapcsolatunktól, az mennyiben elégíti ki az igényeinket, és hogyan tehetjük kielégítőbbé a kapcsolat szintjét. A másik oldalról megvizsgálva a kérdést azt is megnézzük, hogy partnerünk vajon mit vár el tőlünk, és mi mit tehetünk az ő igényeinek teljesebb kielégítése érdekében. A tréningen lehetőség van konkrét problémák, nehezen kezelt helyzetek feltárására, megoldására is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top