Aktuális

47 szülést vezetett le a rendőr

Bangkokban bábának képzik ki a közlekedési rendőröket, hogy ha úgy adódik, segíthessenek a dugóba ragadt anyákon.

A rendőr, aki 47 szülést vezetett le
A rendőr, aki 47 szülést vezetett le

A budapesti dugók semmik lehetnek a bangkokiakhoz képest, és úgy tűnik, a helyi rendőrség is komolyan veszi a polgárok szolgálatát. A rendőröket ugyanis arra is kiképezik, hogyan segítsenek világra egy gyereket, ha a kismama elakad a forgalomban, félúton a kórház felé. Mióta elindult a program, összesen 107 kisbaba született az utakon a rendőrök közreműködésével, derül ki a BBC videós riportjából.

Rutint szerzett az utakon

„Az első pár alkalommal nagyon ideges voltam, de azóta csak arra koncentrálok, amit tanultam – magyarázta az a rendőr, aki 47 egészséges gyerek születésénél közreműködött. – Amikor felsír a baba, mindig megkönnyebbülök, és büszkeség tölt el, amikor az emberek megtapsolnak és megdicsérnek.”

„Nagyon jó, hogy elindították ezt a programot, különben veszélybe kerülhetett volna az életünk a lányommal” – hálálkodott az egyik anyuka, aki egy taxi hátsó ülésén szülte meg a kislányát. A bangkoki rendőrség annyira komolyan veszi a dolgot, hogy rendszeresen tartanak majd továbbképzéseket, ahol a bábaként is dolgozó rendőrök elsajátíthatják a legújabb fogásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top