Aktuális

Csináld magad: adventi díszek

Advent négy hetében, a karácsonyt megelőző időszakban az ünnepre hangolódunk testben, lélekben. S hogy az elcsendesedés helyett ne a kapkodás győzedelmeskedjen felettünk, a következő oldalakon hasznos tippeket, megszívlelendő ötleteket kínálunk olvasóinknak.

Amire szükség lesz:

• szív formára alakított drótalap
• csípőfogó
• vékony, könnyen hajlítható drót
• fenyőgally, puszpáng
• karácsonyfadíszek
• széles, fényes szalag, tetszőleges színben
• ragasztópisztoly

1. Az általunk kiválasztott rövid gallyacskákból készítsünk apró csokrokat, végüket tekerjük össze vékony dróttal, majd erősítsük az alapra!

2. A kis csokrokat fentről lefelé kötözzük az alapra. Figyeljünk arra, hogy váltakozva tegyünk ezüst fenyőcsokrot, lucfenyőt, tuját. A zuzmókat ragasztópisztoly segítségével rögzíthetjük. Ha ilyet nem tudunk beszerezni, fehér műhót fújjunk rá!

3. Középen kössünk szép, dekoratív szalagból nagy masnit. A szív felakasztásához külön szalagot használjunk, hogy a masni ne kötődjön ki.

4. Végül színben passzoló, apró, csillogó karácsonyfadíszeket erősítsünk ragasztópisztollyal a kompozícióra.

További képekért kattints a fotóra!
További képekért kattints a fotóra!

Felfüggesztve

Dekorációs boltokban, barkácsboltokban vásárolhatunk kész koszorúalapot, amelyet fehér festékkel fújjunk be. Lazán tekerjük körbe borostyánnal, erősítsünk rá egy kevés mohát, kövirózsát vagy bármilyen zöldet, amit a kertben, erdőben találunk. Keskeny kötözőszalaggal függesszük fel, alulra pedig arany- vagy ezüstzsinórral erősítsünk rá néhány karácsonyfadíszt. A legszebb, ha többnyire ezüst- vagy fehér színűt, illetve üvegből készültet választunk, és csak egy-két apróbb aranytárgyat függesztünk közéjük.

Az ünnepi készülődéshez még sok-sok ötletet talál a Nők Lapja Advent különszámunkban.
Keresse az újságárusoknál!

 

Somogyi Dia: „Nem vagyok aggódós kismama!”Cikkünk az e heti Nők Lapjában jelent meg. További cikkeink az aktuális számból:

 

 Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top