Aktuális

A petesejt-lefagyasztást is fedezi a Facebook és az Apple a női alkalmazottaknak

Így csökkentik a cégek a várandós alkalmazottakkal kapcsolatos költségeiket.

A Facebook mostanában, az Apple cég pedig jövő év januárjától vezeti be, hogy fizeti női alkalmazottai számára a petesejtjeik lefagyasztatását, nem egészségügyi okból. Az Egyesült Államokban ez az eljárás 5000-12 000  dollárba (vagyis 1,2-2,9 millió forintba) kerül, és évente további 500-800 dollárt kóstál a petesejtek tárolása.

“A támogatás valószínűleg arra ösztönzi a nőket, hogy tovább maradjanak a munkáltatójukkal, csökkentve a toborzás és a felvétel költségeit. Gyakorlatilag elmondható, hogy ha a nők korán lefagyasztatják a  petesejtjeiket, a cégek hosszú távon spórolnak a terhességekkel járó költségeken. A nőknek később, amikor készen állnak, hogy gyereket szüljenek, nem kell például petesejtdonorért fizetniük, vagy intenzívebb termékenységi kezeléseken átesniük – magyarázta Lynn Westphal, a Stanford Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának egyetemi docense.

Forrás: Jezebel

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top