nlc.hu
Aktuális
Ónos esőt kaphatunk ma a nyakunkba

Ónos esőt kaphatunk ma a nyakunkba

A Dunántúl északi felén és a főváros környékén a nap második felében pár tized milliméternyi ónos eső hullhat.

Az új év első napján már országszerte erősen felhős idő várható, kevés, szűrt napsütés inkább csak az ország déli, délkeleti részein lehet. Reggel és délelőtt még csak kevés helyen és főleg a az északi országrészben, délutántól egyre többfelé valószínű jellemzően gyenge hóesés, legkisebb valószínűséggel az Alföld déli részén.

Főleg a Dunántúl egyes részein egy-két cm friss hóréteg képződhet, estefelé azonban Kisalföldön gyenge ónos eső, a főváros térségében és attól északra esetleg fagyott eső is előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúl északi részén lehet délután élénkebb a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0, -5 fok között, délen azonban -6, -7 fok körül valószínű, ugyanakkor a Fertő-tó környékén délután kevéssel fagypont fölé melegedhet a levegő. Késő este is +1 és -7 fokra számíthatunk, ami azt jelenti, hogy több helyen még ekkor is emelkedik majd a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top