Aktuális

Szerelem, mosoly, siker egy helyen, Budán

Harminchét pozitív jelentéstartalmú szót festettek önkéntesek a Hegyalja út és a Mészáros utca találkozásánál lévő téglafalra, hogy ezzel pozitív üzenetet közvetítsenek a járókelőknek.

A 170 négyzetméteres I. kerületi téglakerítés csaknem egy évtizede volt elhanyagolt állapotban, a korábbi sárgás vakolat színe elszürkült, a fal omladozni kezdett, ezért a Színes Város Csoport és egy festékgyár önkéntesei másfél hét alatt újravakolták és kidekorálták a felületet. Olyan szavakat pingáltak a falra, mint mosoly, öröm, siker, egészség, harmónia és a szeretet. Utolsónak a remény szó került fel a falra, ezzel is erősítve a projekt üzenetét.

Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó Magyarország első pozitív falánál  Fotó: MTI
Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó Magyarország első pozitív falánál – fotó: MTI

Az ötletgazdák azt remélik, hogy az új fal egyfajta helyi látványosság lesz, és a környéken közlekedőkben jó érzést kelt majd a látványa.

Szerelem, mosoly, siker egy helyen, Budán

Mi pedig a magunk részéről alig várjuk, hogy a főváros kevésbé frekventált kerületeiben is hasonlóan mutatós és inspiráló alkotásokkal teljenek meg a tűzfalak. A Színes Város Csoport egyébként régóta dolgozik az ügyön, mi is több alkalommal írtunk róluk.

Megnézem
Összes kép (1)

Remélhetőleg a kerületi döntnökök is igényt tartanak még a kreatív falfestményeikre.

Szerelem, mosoly, siker egy helyen, Budán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top