Aktuális

Már jár Budapesten az új villamos!

Szemfüles kollégánk néhány perccel ezelőtt szpottolta az Árpád hídon a legújabb budapesti villamost!

Ez a CAF villamos egyelőre próbaúton rója Budapest sínjeit, de ha minden jól megy, év végére már rendszerbe állítja őket a BKK.

Már jár Budapesten az új villamos!

Egy nap híján egy éve kötött szerződést Budapest önkormányzata a spanyol CAF-fal 47 darab villamosszerelvény leszállítására, kétféle hosszúságban. A rövidebb (34 méteres) villamosok a 3-as vonalra, valamint a várhatóan 2015 végére kiépülő budai fonódó villamoshálózaton Óbuda és Újbuda között közlekedő 19-es és 61-es vonalra kerülnek majd. A mai Combino villamosoknál is hosszabb, 56 méteres szerelvények pedig az 1-es villamos vonalán járnak majd.

Már jár Budapesten az új villamos!

Az új villamosok alacsony padlósak, tehát segíti az utasok közlekedését, és kényelmesebbé teszi a járművek használatát. További előnyös műszaki megoldás, hogy az utastérben nincsenek “lábtartó dobogón” elhelyezett ülések. A rövid változat egyszerre 200 utast szállíthat 46 ülőhellyel. A hosszú típus 345 utas szállítására alkalmas 81 ülőhellyel. A járművek utastere légkondicionált, fűtött, sőt kamerákkal is ellátják őket. A villamosok egy részét a Dunakeszi Járműjavítóban gyárthatják le.

További cikkeink a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top