Aktuális

Hende Csaba bevallotta: ezért mondott le

Először beszélt lemondásának körülményeiről Hende Csaba, mégpedig egy szombathelyi civil rendezvényen. A volt tárcavezető a japán vonatkésésekkel példálózott, amikor a felelősséget hangsúlyozta.

Lemondásának körülményeiről is beszélt Hende Csaba Szombathelyen szombaton este a Polgári esték elnevezésű civil rendezvényen. A volt honvédelmi miniszter elárulta: a hétfői kormányülésen súlyos kritika érte a honvédség tevékenységét a műszaki határzár építésében, miután pedig meggyőződése, hogy az építést végző katonák nem hibáztak, úgy érezte, hogy a felelősséget miniszterként neki kell vállalnia, ezért ajánlotta fel a lemondását.

Kedves Követőim! A mai nappal a honvédelmi miniszteri feladatokat dr. Simicskó István Miniszter Úrnak átadtam. Köszönö…

Posted by Hende Csaba on Thursday, September 10, 2015

Miniszter 5 és fél éven át

Szavai szerint a katonák augusztus elsejétől az öt hőségriadó közepette is hősiesen végezték a munkájukat, építették az első védelmi vonalat, most pedig építik a másodikat. Mint mondta: vannak a politikában olyan helyzetek, amikor egy miniszternek le kell mondania. Japánban például ha késnek a vonatok, lemond a közlekedési miniszter. Igaz ugyan, hogy nem ő állítja a váltókat, és nem ő vezeti a mozdonyt, de az egészért mégiscsak ő felel – fogalmazott.

Elmondása szerint Szombathely országgyűlési képviselőjeként büszke arra, hogy öt és fél éven keresztül honvédelmi miniszterként is szolgálhatta az országot, kormánypárti képviselőként választókerületében pedig továbbra is Szombathelyért és a szombathelyiekért kíván dolgozni.

Simicskó folytatja Hende munkáját

Mint megírtuk, a kabinet ülését követően Hende Csaba honvédelmi miniszter benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek, amelyet Orbán Viktor elfogadott. A kormányfő ezek után a honvédelmi miniszteri feladatok ellátására Simicskó Istvánt kérte fel.

Az új tárcavezető szombaton a helyszínen ellenőrizte, hogyan haladnak a magyar-szerb határon megépítendő Ideiglenes Biztonsági Határzárral kapcsolatos munkák:

Fokozott tempóban folynak a magyar-szerb határon megépítendő Ideiglenes Biztonsági Határzárral kapcsolatos munkálatok,…

Posted by Simicskó István on Sunday, September 13, 2015

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top