Aktuális

Párizsi merényletek: Sarkozy új európai bevándorlási politikát sürget

A közbiztonságot illetően "drasztikus változtatásokat", Európában pedig "új bevándorlási politikát" sürgetett Nicolas Sarkozy volt francia államfő vasárnap, miután egyórás megbeszélést folytatott utódával, François Hollande jelenlegi államfővel két nappal a 129 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek után – írja az MTI.

Mint arról az NLCafé korábban beszámolt, a péntek éjjeli véres párizsi merényletek eddig 128 halálos áldozatot követeltek. A több helyszínen is elkövetett támadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

A francia szocialista államfő a vasárnap kezdődött háromnapos nemzeti gyász első napján valamennyi parlamenti párt vezetőjével egyeztet, beleértve Jean-Luc Mélenchont, a radikális baloldal és Marine Le Pent, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnökét is. Elsőként fogadta elődjét, Nicolas Sarkozyt, a jobbközép Köztársaságiak elnökét. 
“Megmondtam Hollande elnöknek, hogy szerintem megfelelő válaszokat kell adnunk, ez a külpolitikánkban módosítást, európai szintű döntéseket és a közbiztonságot illetően drasztikus változtatásokat jelent” – mondta az exelnök.
Európának össze kell fognia, és új bevándorlási politikát kell meghatároznia – vélte Nicolas Sarkozy. Nincs természetesen kapcsolat (a támadásokkal), de a probléma felmerül. A szíriai helyzetnek betudható migrációs hullámot közösen kell kezelni… Mindenkire szükségünk van az Iszlám Állammal való leszámoláshoz, beleértve az oroszokat is, nem lehet két külön koalíció Szíriában – hangsúlyozta a volt államfő. 

Még több cikk a párizsi merényletekről itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top