Aktuális

Már Magyarországon is vannak nyugdíjmilliomosok

A három évvel ezelőtti járulékplafon eltörlését követően máris léteznek Magyarországon is olyan nyugdíjasok, akiknek milliós összegű havi járadékot folyósítanak.

A Népszabadság információi szerint hazánkban ketten máris másfél millió forintos nyugdíjból élhetnek, míg ötszázezer és egymillió forint közötti összeget idén április végéig negyvenkilenc nyugdíjas korú ember számára állapítottak meg. Érdekes megjegyezni, hogy ma Magyarországon az átlagos öregségi nyugdíj 118 ezer forint.

A kormány három éve törölte el a nyugdíjrendszer úgynevezett járulékplafonját, avagy a legmagasabb összegben megállapítható nyugdíjat. Mostantól a milliós kifizetések is gyakoribbá válhatnak.

Millió feletti összeget az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése után eddig csak külön törvényben meghatározott és kiemelt közjogi méltóságok kaphattak Magyarországon, köztük a volt államfők és az egykori kormányfők – írja a Híradó.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top