Aktuális

8 évet is kaphat Éva hamis tanúzásért

F-né Ny. Éva a romagyilkosságok ügyében próbálta menteni az elkövetőket, most rá is letöltendő szabadságvesztést kér az ügyészség.

Jövő szerdán áll bíróság elé F-né Ny. Éva, akit az ügyészség  „életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekményre elkövetett hamis tanúzás bűntettével” vádol. A nő korábban munkát adott a romagyilkosságokért jogerősen elítélt férfiaknak, sőt egyikőjük, K. Árpád szeretője is volt – emlékeztet a Bors.

A nő – bár többször figyelmeztették a hamis tanúzás törvényi következményeire – az alapügy lényeges körülményeiről több alkalommal is hamisan nyilatkozott. Ha a bíróság bűnösnek találja, 2-től 8 évig tartó szabadságvesztéssel büntetheti.

A romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat után négy embert ítélt el jogerősen a bíróság. Három vádlott tényleges életfogytiglant kapott, miután 2008–2009-ben kilenc helyszínen támadott lőfegyverekkel, gyújtópalackokkal cigányok által lakott házakra. A bűncselekmény-sorozat során hat ember vesztette életét, további öt súlyosan megsérült. A negyedik vádlott a két utolsó támadásban vett részt sofőrként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top