nlc.hu
Aktuális
Ez történik ma, Václav Havel szülinapján

Ez történik ma, Václav Havel szülinapján

Budapesten csütörtökön reggel 06:46-kor kel fel a Nap, és 18:19-kor nyugszik. Václav Havel születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 5.

Ezen a napon:

1599-ben a Habsburg-monarchia és az Oszmán Birodalom megbízottai béketárgyalásokat folytatnak Helemba-szigetén. A tárgyalások – kölcsönös engedmények híján – kudarcba fulladnak. 1919-ben Harry Hill Bandholtz amerikai tábornok megakadályozza a budapesti Nemzeti Múzeum megszálló román hadsereg általi szervezett kirablását. 1936-ban Václav Havel születésnapja. 1989-ben Tendzin Gyaco, a 14. dalai láma megkapja a  Nobel Békedíjat.

A nap mottója:

Vannak pillanatok, amikor az ember úgy érzi, hogy a véletlen szándékosan a kárunkra keveri a kártyákat, jóllehet, ha a dolgok mélyére ásunk, rádöbbenhetünk, hogy a legtöbb esetben szó sincs véletlenről. Valaki keveri a kártyákat, az igaz, csak éppen nem a véletlen.

Diane Ackerman

Névnap:

Október ötödike Aurél, Attila, Atilla, Etele, Flamina, Flávia, Fulvia, Pálma, Palmira, Placid, Szendile, Tulipán és Tullia napja.

Október ötödikén született:

Václav Havel drámaíró-elnök, Brian Johnson zenész, Bob Geldof popzenész.

Időjárás:

Reggel, délelőtt csökken a felhőzet, kisüt a nap, helyenként lehet csupán kisebb eső. Késő estétől várható északnyugat felől felhőzetnövekedés. A délnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top