Aktuális

Ez történik ma, Perényi Eszter születésnapján

Budapesten péntek reggel 07:24-kor kel fel a Nap, és 15:51-kor nyugszik. Perényi Eszter szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. XII. 15.

Ezen a napon:

1791-ben az Amerikai Egyesült Államokban az 1787-es alkotmány részévé teszik és törvénybe iktatják a „Bill of Rights”-ot, ami tíz újabb cikkelyben rögzíti a sajtó-, szólás- és vallásszabadságra vonatkozó emberi jogokat. 1943-ban Perényi Eszter születésnapja. 2000-ben végleg bezárták a csernobili atomerőművet.

A nap mottója:

 

A gyerek ne felnőtté válni siessen (…), és az öreg ne visszafiatalodni akarjon.

Vekerdy Tamás

Névnap:

December tizenötödike Valér, Detre, Dezsér, Dezsider, Dezső, Mária, Valérián napja.

December tizenötödikén született:

Bolyai János matematikus, Perényi Eszter hegedűművész, Adam Brody színész

Időjárás:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Reggel még főként keleten, majd napközben északnyugat felől újabb hullámban várható – összességében sokfelé – eső, a legnagyobb mennyiség a déli megyékben valószínű. Hajnalban északkeleten átmenetileg ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérhetik, majd napközben egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, és veszít erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, az északi, északkeleti határ közelében az éjszaka első felében viszont -2, -3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű, de északkeleten csak 5, 7 fok valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top