Aktuális

Már csak egy fiú és az edzője maradt a thaiföldi barlangban

A mentőakció a végéhez közelít, nemrég a tizenegyedik fiút is a felszínre hozták, a még bent lévőkben orvosok és kommandósok tartják a lelket.

Az Index értesülései szerint a tizenkét fiúból már tizenegy kijutott a barlangból, egy társuk és az edzőjük azonban még bent van.

A mentőakcióban 19 búvár vesz részt, hogy a kisfiúkat átsegítsék a szűk és veszélyes, vízzel elárasztott részeken. A bent rekedtek mellett egy orvos és a thaiföldi haditengerészet három kommandósa van lent, ha minden jól megy, az edző kimentése után ők is elhagyhatják a barlangot.

A thai focicsapat tagjai szűk három hetet töltöttek a barlangban, miután egy hirtelen jött esőzés elvágta őket a külvilágtól. A mentést nehezítette, hogy a környéken intenzív esőzés tapasztalható, ezért nagyon kellett sietni, hogy még azelőtt mindenkit a felszínre tudjanak hozni, hogy a barlangban tovább emelkedne a vízszint.

A barlangban rekedt focicsapat tagjainak mentése a helyiek hatalmas érdeklődése mellett zajlik (Fotó: Getty Images)

A mentőakció környékén máris feltűntek a hollywoodi filmesek, hogy minél előbb lecsaphassanak a szenzációs történetre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top