Aktuális

A pedagógusokon kéri számon az állam az ingyenalmákat

Volt, ahol nyomozás is indult egyetlen alma miatt.
alma

A Pécsi Stop cikkéből kiderült, hogy utasításba adták az egyik észak-magyarországi tankerületben, hogy gyűjtsék össze az iskolák név szerint, kik hiányoztak az elmúlt öt évben, és napi bontásban számoljanak el az ingyenesen kiszállított almákkal – írja a Magyar Hang.

A Pécsi Stop kiderítette, korábban egy iskolában még nyomozás is indult egyetlen eltűnt alma miatt, a végén kiderült, hogy szimplán elszámolták az ingyenes gyümölcsöt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Magyar Hangnak elmondta, az iskoláknak minden esetben egy átvevőívet kellett aláírni az ingyenes gyümölcsök átvételéről, ám arról nincs információja, hogy az almákat egyenként adminisztrálni kellett volna.

„Bevitték a gyümölcsöt az iskolákba, ott megkapták az osztályok, aztán ha valaki kért, evett, ha valaki nem kért, az nem evett belőle” – tette hozzá Szűcs Tamás, aki nem tudja, kivel akarják elvégeztetni a fenti feladatot, ugyanis a pedagógusok nyári szabadságukat töltik.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top