Aktuális

A Bajcsy-Zsilinszky kórházban műtötték az idős, koronavírusos férfit

A később koronavírussal diagnosztizált beteggel sokan érintkeztek a kórházban, akik a mai napig is dolgoznak.

A koronavírus miatt keddtől mindenkinek megmérik  a hőmérsékletét, aki belép a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba – számolt be az RTL Híradója. Kiderült, hogy itt műtötték február 24-én azt a 70 éves férfit, aki az ötödik koronavírus-fertőzött Magyarországon.

A kórház egyik munkatársának hozzátartozója a hírműsornak úgy nyilatkozott, a Szent László Kórház, ahol jelenleg fekszik a beteg, hivatalosan nem értesítette a Bajcsy-Zsilinszkyt. A férfival sokan érintkeztek a kórház munkatársai közül, ők azonban most is dolgoznak, napokig még tesztet sem végeztek rajtuk.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház

A Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház-Rendelőintézet bejárata (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A korábban megjelent hírek szerint az idős férfit a fia fertőzhette meg a vírussal, aki korábban Olaszországban és Párizsban is járt. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint viszont a férfi nem találkozott a fiával. A fia azonban a Híradónak elmondta: igenis találkoztak, mivel egy házban élnek. Hozzátette: apját már lázasan műtötték meg, és lázasan is engedték ki a Bajcsy-Zsilinszky Kórházból. A tisztifőorvos viszont azt állítja, hogy tünetmentes állapotban volt, a kórház dolgozóinak pedig nem kell félniük, hogy megfertőződtek.

A kórházi dolgozó hozzátartozója elárulta azt is, a beteg férfi volt szobatársát most kétoldali tüdőgyulladással kezelik, ám azt még nem tudni, hogy ezt mi okozta.

Ezek is érdekelhetnek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top