Aktuális

Kirúgták az albérletből a fiatal orvost, csak mert kórházban dolgozik

Fokozódik a pánik Romániában is.
kirúgták az albérletből

Vészhelyzetben mindig felerősödik a pánikhatás is, vagyis irreális reakciók adódhatnak. Itthon is láttunk már olyat, hogy szabályszerűen megbélyegezték azt, aki hatósági karanténba került, és bizony ez külföldön sincs másként.

Most egy rezidens orvost tettek ki az albérletéből Bukarestben, csak azért, mert kórházban dolgozik, és féltek tőle, hogy hordozhatja a vírust.

Maga az orvos panaszolta el a digi24-nek, hogy március végén a főbérlője felszólította, hogy távozzon. Mint mondta, azért, mert „megkezdődött a harc a túlélésért”. A fiatal orvos hiába magyarázta, hogy olyan helyen van szolgálatban, ahol nem ápolnak koronavírus-fertőzötteket, ráadásul tesztelve volt, és bebizonyosodott, hogy nem hordozó, a főbérlő nem engedett. A rezidens szerint nagyon megalázó volt számára, ahogy a tulajdonos körbespriccelte klórral a lakást utána. Elmondta: nagyon nehéz most új albérletet találni.

A Transindex.ro portál szerint más egészségügyi dolgozókkal is előfordult hasonló eset, ami igencsak szomorú annak fényében, hogy talán ők dolgoznak most a legkeményebben a járvány elleni harcban – épp az emberek érdekében.

Címlapképünk illusztráció.

Koronavírus-hírek az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top