Aktuális

Csoda: hamu és törmelék alatt, sértetlenül találták meg a kiskutyát az erdőtűz után

Kaliforniában minden eddiginél súlyosabb erdőtűz tombol, de néha még egy ilyen természeti katasztrófa közelében is történnek jó dolgok. Például egy kiskutya csodával határos módon megmenekül, és a tűzoltók találnak rá.

Kaliforniában jelenleg Butte megye az egyik legérintettebb régió, itt pusztítanak leginkább az erdőtüzek, a hatóságok pedig mindent megtesznek, hogy annyi életet mentsenek meg, amennyit csak lehetséges. A mentőcsapatok minden tűz által letarolt területet alaposan megvizsgálnak, és az egyik otthonban kisebb csodára leltek – írta meg a Ladbible.

Törmelék alatt találtak rá a kiskutyára (fotó: Butte megye sheriffhivatalának Facebook oldala)

Törmelék alatt találtak rá a kiskutyára (Fotó: Butte megye seriffhivatalának Facebook-oldala)

A Butte Megyei Seriffhivatal a Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy az egyik leégett otthonban szinte sértetlenül találtak rá egy kiskutyára.  Egy-két kisebb égése azért volt, és emiatt a közeli állatklinikára szállították kivizsgálásra. A hivatal dolgozói később megtudták, hogy a tulajdonosnak több kutyája is volt, és nem találta meg mindegyiket, amikor sürgősen el kellett hagynia a házát.

Inni kap a tűzvészt túlélő kiskutya (fotó: Butte megyei sheriffhivatal Facebook oldala)

Inni kap a tűzvészt túlélő kiskutya (Fotó: Butte megyei seriffhivatal Facebook-oldala)

A kutyust a megmentői Troopernek nevezték el, és nagyra tartják, hogy túl tudott élni egy ilyen traumatikus megrázkódtatást. Jelenleg 25 helyen tombol a tűz Kalifornia államban, 16 helyen Washington államban, 13 helyen Oregonban, tíz helyen pedig Idahóban, de jelentettek már erdőtüzeket Alaszkából, Arizonaból, Coloradoból, Nevadából, Új Mexikóból, Utahból és Wyomingból is.

Cuki kiskutyás irányban olvasgatnál tovább? Erre tessék!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top