nlc.hu
Aktuális

Szőke László szerint megérdemelné az újságírónő, hogy agyonverjék

„Agyonverni sem érdemes, de megérdemelné” – írta a magyar újságírónőről az erdélyi magyar sajtópolitika egyik vezetője

Szőke László szerint Parászka Boróka erdélyi magyar újságírónő megérdemelné, hogy agyonverjék.
Parászka Boróka

Parászka Boróka erdélyi magyar újságíró bántalmazását legitimáló posztot tett közzé hétfőn Szőke László, a magyar kormány által Erdélybe juttatott több milliárd forintos sajtótámogatás médiaportfóliójának fejlesztési igazgatója – írja a Mérce.

Szőke László az alábbi szöveggel osztotta meg az újságíró egyik Facebook-bejegyzését, amelyben a vakcinanacionalizmust kritizálja.

„Szegény Boróka. Hülye, de legalább van nekünk. Legalább. Néha gondolkodom, hogy kell-e figyelnünk rá. Nem. Agyonverni sem érdemes, de megérdemelné.”

A posztra, amelyet Szőke azóta törölt, Prohászka azzal reagált, hogy felhívta a figyelmet a kolléganőit érő hasonló fenyegetésekre.

„A hasonló támadássorozatokban felbukkan: a fizikai erőszakkal való fenyegetés, az érzékeny adatokkal való visszaélés, vagy azzal fenyegetés. A verbális erőszak. A családtagok, ismerősök bevonása a konfliktusba, zaklatása. A nyilvános megalázás. Az online lincselés. Minden, amivel újságírónők világszerte szembesülnek”

– írta a Prohászka Boróka.

Szőke László később közzétett egy újabb bejegyzést, amelyben beismeri, hogy túllőtt a célon, de bocsánatkérés nélkül próbálja bagatellizálni a történteket.

(Kiemelt kép: Facebook/Parászka Boróka)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top