nlc.hu
Aktuális

Járványelemző a negyedik hullám tetőzéséről

Járványelemző: még hetek lehetnek a tetőzésig

Vattay Gábor járványelemző szerint talán a következő három hétben tetőzhet a járvány.
Koronavírus grafikon

Az elmúlt 24 órában 12 165 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és elhunyt 185 beteg – közölték a Koronavirus.gov.hu-n. Jelenleg 6858 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 680-an vannak lélegeztetőgépen.

Az adatok nem azt mutatják, hogy enyhülne a járvány, és a szakértő szerint is még odébb van a tetőzés. Vattay Gábor járványelemző az ATV Híradójának azt mondta:

Ha a mostani friss intézkedések elegendőek lesznek már, és a járvány maga is annyira előre halad, talán a következő három hétben tetőzhet.

Közben a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke. Totyik Tamás azt mondja, hogy az iskolákban egyre nagyobb gondot okoz a jelenléti oktatás megszervezése. Szerinte mielőbb drasztikus megszorításokra van szükség az oktatásban, és leginkább a középiskolai felvételi előtt állók helyzetét könnyítené meg egy egységes intézkedés.

Póta György házi gyerekorvos szerint azok vannak a legnehezebb helyzetben, akik óvodásokat vagy kisiskolásokat nevelnek, és amiatt kell otthon maradniuk, mert a gyerekük kontaktszemélynek minősül. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatója ugyanis nem tér ki arra, hogyan írható ki a táppénz, ha a szülő emiatt marad otthon a gyerekével.

(Kiemelt kép: Pixabay/iXimus)

További hírek a járványról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top