nlc.hu
Aktuális

Laár András felajánlja a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak

Laár András odaadná a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak

Laár András bár nagyon örül a Karinthy-gyűrűnek, nem ragaszkodik annak fizikai közelségéhez.

Laár András humorista, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító és jelenlegi tagja kapta idén a Karinthy-gyűrűt. Laár  beteljesedésként éli meg a gyűrű átvételét, mert Karinthy szelleme fémjelezte humorát.

Laár András

Laár András és a Karinthy-gyűrű (fotó: MTI/Cseke Csilla)

 

Laártól a hirado.hu-nak adott interjújában megkérdezték, hol tartja majd a gyűrűt, mire azt válaszolta, nem ragaszkodik ahhoz, hogy a gyűrű fizikailag is a közelében legyen, felajánlja Galla Miklósnak hogy ha akarja, legyen nála, hordja ő. A felajánlásával arra reflektált, hogy az  MTVA júniusban úgy döntött, mégsem adják oda a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak, mert szerintük Galla nem méltó a kitüntetésre.

Az Indexnek elküldött levélből az is kiderült, hogy a díj visszavonásának valódi oka az volt, hogy a humorista egy fellépésén a kollégák megdöbbenésére elővette a nemi szervét, és fel is húzta rajta a bőrt előadás közben. Az eset nagy felháborodást keltett, a felvételek pedig eljutottak az MTVA-hoz is, akik egyből intézkedtek.

Galla Miklós nem fogadta el az MTVA döntését, nyílt levelet is írt Orbán Viktornak és Áder Jánosnak, novemberben pedig a Duna TV vezérigazgatóján követelte a díjat. A  Facebookon azt írta egy posztjában, a gyűrű JÁR neki, az egyszerűen az ÖVÉ, és amíg ő nem kaphatja meg, addig más sem. Ha nem adják oda neki, felmerül a gyanú, hogy politikai hovatartozása, vagy származása miatt vonták vissza tőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top