nlc.hu
Aktuális

A genetikailag módosított sertésszív jól működik

3 hét után is biztató az állapota a férfinak, akinek sertésszívet ültettek be

Semmi jele annak, hogy David Bennett szervezete készülne kilökni a genetikailag módosított szívet

Majdnem három héttel azután, hogy, a történelemben elsőként, genetikailg módosított sertésszívet kapott, továbbra is stabil David Bennett állapota.  Folytatja a felépülést és nincsen jele annak, hogy a férfi teste ki akarná lökni magából az idegen szervet – mondta el az nlc.hu érdeklődésére csütörtökön a University of Maryland Medical Center. Ismert, Az 57 éves David Bennett január 7-én kapta meg a szervet, öt nappal később pedig azt jelentették orvosai, hogy állapota biztató, sőt jobb, mint amire számítottak: önállóan lélegzik, és tud halkan beszélni is.

transzplantáció, David Bennett, sertésszív

(Fotó: EyePress News / EyePress via AFP)

A Baltimore városban történt, több mint hétórás beavatkozásra a University of Maryland Medical Center orvosai kaptak különleges engedélyt az amerikai egészségügyi hatóságoktól (FDA). A szervezet azzal indokolta a döntését, hogy a férfi kísérleti jellegű műtét nélkül biztosan meghalna, ugyanis Bennett egészsége annyira leromlott, hogy már nem volt jogosult emberi szívre. A páciens november elején került kórházba, és karácsony idején szembesítették vele, hogy a transzplantáció nélkül fél év múlva biztosan meg fog halni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top