nlc.hu
Aktuális

Drágulhatnak a gázpalackok is

Többe kerülhet az is, ha valaki gázpalackot vásárolna

Egyes sajtóértesülések szerint kisebb, de drágább palackok lesznek elérhetőek a Mol-kutakon.

„Az elmúlt hónapokban felborult az egyensúly a PB gázpalackok piacán, emiatt jelentősen megnőtt a kereslet a MOL által forgalmazott 11,5 kg-os PB palackok iránt. Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az ellátást, az ország minden pontján, minden vásárlónknak és elejét vegyük komolyabb ellátási problémák kialakulásának, ezért vált szükségessé az újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalack bevezetése” – ez áll abban a levélben, ami az Úgytudjuk.hu szerkesztőségének birtokába jutott.

A 11,5 kg-os palackok a hatósági árszabályozás hatálya alá esnek, és árukat 5 ezer 175 forintban határozták meg. Ezzel szemben a kisebb palack ára állítólag 7 ezer 800 forint körül van, vagyis ha helyesek a szerkesztőség értesülései – akkor többet kell fizetni érte, mint a nagyobb kiszerelésért. Hozzátették, a MOL augusztus 8-tól már csakis a kisebb, de drágább palackokat fogja forgalmazni.

Gázpalackok tárolóhelye a XX. kerületi Ady Endre utcai MOL üzemanyagtöltő állomás mellett

Gázpalackok tárolóhelye a XX. kerületi Ady Endre utcai MOL üzemanyagtöltő állomás mellett (Fotó: MTVA/Róka László)

Megjegyzik, korábban Németh Szilárd beszélt arról, hogy a 11 és fél kilós gázpalackok a rezsicsökkentés hatálya alá esnek, így azokat 5175 forintért kell árulni, de néhány cég ezért 10,9 kilós palackok gyártásába kezdett. Bár a rezsibiztos azt is mondta, hogy be fogják zárni ezt a jogi kiskaput, amivel kibújnának a gázpalackok gyártói a rezsicsökkentés szabálya alól, egyelőre nem történt ilyen lépés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top