nlc.hu
Aktuális

Mentések a Balatonból

Egy nap alatt 11 embert kellett kimenteni a Balatonból

SUP-os, szörfös és vitorlázó egyaránt bajba került.
vízirendőr

Bőven akadt munkája az egyenruhásoknak augusztus 6-án, a másodfokú viharjelzés ideje alatt. Műszaki hibás vitorlás, illetve az erős szél miatt elsodródott SUP, szörfdeszka és csónakok utasai találták magukat olyan helyzetben a Balatonon, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni. A járőregységek 5 esetben 11 bajbajutottat segítettek ki a szorult helyzetből – számolt be a police.hu.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Vasvári Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top