nlc.hu
Aktuális

Félrediagnosztizált agytumor

Hosszú Covidnak hitték az apa agytumorát

Hónapokon át félrediagnosztizálták a betegségét.

A 42 éves Grant Churnin-Ritchie 2021 júliusában esett át Covid-fertőzésen. A háromgyermekes apa ezt követően állandó fáradtságot tapasztalt, illetve és bizsergést érzett a jobb karjában, ezért felkereste a háziorvosát. A férfinak ezt követően hónapokig azt mondogatták az orvosok, hogy hosszú Covidban szenved, ő azonban meg volt győződve, valami komolyabbról lehet szó.

Vérvizsgálatokat, EKG-t és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta, ezek után derült ki, hogy Grantnek valójában agyalapimirigy-daganata van, mely ráadásul valószínűleg már vagy 10 éve növekedhetett a testében.

A családapa 11 hónapot várt a műtétjére, mielőtt 2023. január 16-án eltávolították volna a daganatot.

Grant Churnin-Ritchie és felesége

Grant Churnin-Ritchie és felesége, Hannah (Fotó: SWNS)

„Nem sokkal később sokkal jobban kezdtem érezni magam. A daganat eltávolítása lehetővé tette, hogy a mellékvesém egy része újra működni kezdjen. Bár most is gyógyszereket kell szednem, normális életet élhetek.”

Bár a sebészek eltávolították a daganatot, 20 százalék az esélye annak, hogy visszanő. Legközelebb júliusban végeznek majd rajta kontrollvizsgálatot.

Grant májusban a feleségével, Hannah-val lefutotta a Leeds félmaratont, mégpedig azért, hogy adományokat gyűjtsenek az agytumor kutatásával foglalkozó Brain Tumor Research nevű szervezetnek. Végül 2500 fontot gyűjtöttek össze.

„Mivel csak két hónapom volt arra, hogy felkészüljek a versenyre, nagyon nehéz volt teljesíteni. Szerencsére a csodálatos családom és barátaim szurkoltak nekem, ami átsegített ezen. Valamit vissza akartam adni, és így akartam köszönetet mondani az orvosi csapatoknak és a Brain Tumor Researchnek azért, amit a betegségben szenvedőkért tesznek” – fogalmazott Grant.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top