nlc.hu
Aktuális

Elhanyagolt bundájú kutya

Úgy elhanyagolták Larryt, hogy egyáltalán nem hasonlított egy kutyára

A szegény kutyus bundája hónapokig tartó elhanyagolás következtében teljesen összerasztásodott.

Egy szegény kutya több hónapig kóborolt, mielőtt a hónap elején megtalálták Manchester egyik utcájában. Larry, aki az állatorvosok szerint körülbelül 13 éves, és egy uszkár/máltai fajta, annyira el volt hanyagolva, hogy nehezen tudott járni, a bundája pedig olyan borzalmas állapotban volt, hogy az állatorvosok nem tudták megmondani, milyen fajtájú.

A kutya ürüléke és a rárakódott kosz vastag, megkeményedett tincseket képzett a bundájában, és megnehezítette a mozgást. A kórházban az állatorvosoknak el kellett nyugtatniuk, mielőtt leborotválták volna róla a bundát, amely 2 kg-ot nyomott.

Most, hogy megszabadult a szőrtől, teljesen újjászületett, akárcsak ez a menhelyi kutyus. Larry folyamatos ápolásban részesül, és végre rengeteg szeretetet kap. „A hatalmas szőrcsomók alól egy édes és kedves kutya bújt elő” – nyilatkozta róla az egyik állatvédő.

Larry most ismét élvezi a rohangálást – amire valószínűleg már régóta nem volt képes –, és előrehaladott évei ellenére meglepően derűs, most így fut:

Még mindig kissé félénk, és összerezzen, ha hirtelen túl közel mennek hozzá, de egyébként nagyon barátságos.

(via)

elhanyagolt kutya előtte-utána

Larry előtte-utána (Fotó: RSPCA, Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top