nlc.hu
Aktuális

Félholtan cipelte le a serpa, de meg sem köszönte

Félholtan cipelte le a nőt a Mount Everestről, de még csak meg sem köszönte

Az egyik nőt félholtan vitte le egy serpa a Mount Everestről. A mentésben további két hegymászó is segített. A nő ennek ellenére meg sem köszönte, hogy megmentették az életét.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, mindenkit meglepett az eset, miszerint az egyik hegymászó mindenkinek köszönetet mondott, kivéve az életét megmentő Gelje serpának, sőt, még az Instagramról is letiltotta. 

Hegymászók haladnak felfelé a Mount Everesten

Hegymászók haladnak felfelé a Mount Everesten (Fotó: Lakpa sherpa/ AFP)

Májusban egy hasonló eset történt, ugyanis egy kínai nő majdnem meghalt a Mount Everesten, de ennek ellenére nem volt hajlandó kifizetni a serpát, aki megmentette az életét. A mentés díja körülbelül 3,4 millió forint lett volna – írta meg a Telex

Az 50 éves Liu életét egy nem azonosított serpa mentette meg, aki a nőre már eszméletlenül talált rá az Everesten, amikor május 18-án az egyik megbízóját kísérte fel, egy kínai férfit. Liura a halálzónában találták rá, ahol rendkívül alacsony az oxigénszint, ráadásul a hőmérséklet mínusz 30 fok alá is csökkenhet. A nő sikeresen megmászta a Mount Everestet, azonban lefelé merültek fel a problémák. 

Amikor megpillantották az eszméletlen nőt, a férfi lemondott az álmáról, hogy felérjen a csúcsra, helyette megmentették a nőt. 200 méter után azonban probléma adódott az állóképességükkel, így a férfi előrement, hogy segítséget hívjon. Ekkor találkozott egy másik férfivel, aki szintén lemondott a hegy megmászásáról, hogy segíthessen.

 

A serpa útközben egy kicsit vonakodott továbbvinni a nőt, ezért megkérdezte, hogy számíthat-e arra, hogy valaki kifizeti a munkáját. Erre a férfi azt válaszolta, hogy kap 10 ezer dollárt.

A serpa végül a hátán cipelte le a nőt, aki később meg sem köszönte, hogy megmentették az életét, ráadásul ki sem fizette a serpát. Az egyik hegymászó annyira felbőszült, hogy azt mondta, inkább ne adjon egy centet sem és majd ő kifizeti a serpa fáradozásait. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top