nlc.hu
Aktuális

Homofób támadás a lábtörlő ellen

Homofób támadás a szivárványos lábtörlő ellen

A szivárvány színeiben pompázó lábtörlő kiverte a biztosítékot pár homofób vandálnál.

Susie Day és felesége első szivárványos lábtörlőjét a bristoli Bedminsterben lévő ingatlanukból ellopták, ezért az új lábtörlőt már leragasztották, ám ezt meg a vandálok lefújták feketére. A körülöttük élő szomszédok egy emberként fejezték ki támogatásukat a meleg pár felé azzal, hogy szivárványos lábtörlőt vett az utca minden lakója a homofób támadás után.

Susie Day és felesége az év elején költöztek új otthonukba, és a Pride-hónap alkalmából kiraktak a házuk ajtaja elé egy szivárványos lábtörlőt. Alaposan megdöbbentek, amikor a lábtörlőt ellopták, ezért leragasztották az új lábtörlőt, de ezt meg feketére festették a vandálok. A bristoli Bedminsterben élő közösség azonban vállvetve kiállt a pár mellett, és az egész utca, minden lakó rendelt ugyanolyan szivárványos lábtörlőt a saját házuk elé.

Susie megkérdezte a szomszédait, hogy tapasztaltak-e másfajta vandalizmust, de senkivel sem történt még hasonló, amitől még rosszabbul érezte magát – de amikor a szomszédok rájöttek, hogy emögött homofóbia áll, összefogtak. „Mindenki azt mondta, hogy ez az utca nem ilyen, és sorra elkezdték rendelni a szivárványos lábtörlőket – mondta el Susie. – Nagyon megható számunkra, hogy végigsétálunk az utcán, és érezzük a szomszédok támogatását.”

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top