nlc.hu
Aktuális

A Dunából mentettek ki egy nőt a rendőrök

A Dunából mentettek ki egy nőt a rendőrök Budapesten

A nő a Margitszigetről vetette magát a Dunába, majd hátúszásban tempózott a folyóban.
Budapesti rendőrök motorcsónakkal a Dunán

A Dunából mentettek ki a rendőrök egy nőt, aki beúszott a folyóba csütörtökön hajnalban – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebookon. 

Egy fiatalember a barátaival arra figyelt fel a Margitszigeten, hogy egy nő a víz felé gyalogol. Telefonon értesítették a rendőrséget, és közben megpróbálták megakadályozni, hogy a nő a Dunába vesse magát, de ez nem sikerült nekik.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, azt látták, hogy a nő a parttól nyolc-tíz méterre, hátúszásban tempózott a folyóban. Baranyi Dávid r. főtörzszászlós a nő után úszott, majd amikor elérte, a part irányába húzta. Onnan társaival, Tóth Kevin r. törzsőrmesterrel és Coroi Kornélia r. őrmesterrel együtt emelték ki, majd a víztől biztonságos távolságba vitték. 

A megmentett asszony – míg a mentőkre vártak – felemás gesztusokkal, hol nyugodtabban, hol indulatosabban reagált a rendőrök beavatkozására. Mivel a mentőautó a méretei miatt nem tudta a partrészt megközelíteni, a járőrök szolgálati autójukkal vitték el a nőt a sziget bejáratához, a Centenáriumi emlékműhöz, ahol átadták őt a mentőszemélyzetnek, akik az Erzsébet kórházba szállították.

Tavaly nyáron egy külföldi fiatalember a Szabadság hídról vetette magát a Dunába, akkor is a rendőrök segítettek, és kimentették. 

(Kiemelt kép: Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top