nlc.hu
Aktuális
Megtalálták az ellopott terápiás nyulat

Meglett a gyöngyösi gyerekektől ellopott terápiás nyúl, az egész város összefogott a botrányos eset után

Nyuszó Muszóval több mint száz gyerek fejlesztését segítik.
nyuszi

Visszakerült az ellopott terápiás nyúl a gyöngyösi gyermekfejlesztő központba – tudta meg a Tények. Mint megírtuk, Nyuszó Muszót a hét elején lopták el, ő volt az utolsó, amelyiket még nem vitte el a tolvaj. A helyiek szerint a rabló nem először járhatott az udvaron, jól tudta, merre keresse az állatot. 

A Tények értesülései szerint az ellopott állatot egy családnál találták meg, akik ezer forintért vették meg egy férfitől, aki azt mondta, hogy a mezőn találta. A tolvaj állítólag korábban többeknek is el akarta adni a nyulat az utcán, 4 napon keresztül hurcolta magával az állatot a városban.

A botrányos lopás után az egész város összefogott, hogy megtalálják Nyuszó Muszót, az állattal ugyanis több mint száz gyerek fejlesztését segítik a központban.

A nyuszinak végül nem esett baja, bár nagyon éhesen és riadtan került vissza a gazdájához, aki szerint idő lesz, mire kiheveri. “Éhes volt, nagyon szomjas volt, és nagyon-nagyon fáradt volt” – mesélte Vass Rebeka, a Menthal Alapítvány kuratóriumi tagja. Hétfőtől azonban már újra a gyerekek között lehet a nyuszi.

Az ügyben még tart a nyomozás.

A gyöngyösi gyermekfejlesztő központ udvaráról december óta már ötször lopták el a terápiás nyulakat, több állat nem került vissza.

Amúgy nem csak Gyöngyösön alkalmaznak terápiás nyulakat. Mint ismert, a San Franciscó-i repülőtéren egy óriás nyúl segít megnyugtatni az ideges utasokat. Tizennégy kutya és egy malac után egy 13 kilós tapsifülessel – akit Nagy Sándornak neveztek el – bővült 2022 tavaszán a reptér terápiás állatokból álló csapata.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top