Aktuális
Szponzorált tartalom

5 mobil applikáció, aminek ott a helye a telefonodon, ha sokat utazol

Akár tömegközlekedéssel, taxival vagy autóval szeled az aszfaltot, ezeknek az appoknak hasznát veheted!

Könnyebben célba érhetsz, kikerülheted a dugókat, véget vethetsz a felesleges várakozásoknak, ha letöltöd a következő appokat!

GPS-térkép

Akár gyalogosan, kocsival, vagy tömegközlekedéssel tervezel célba érni, egy GPS-térkép mindig jó, ha van a telefonodon. A leginkább kedvelt, és emiatt a legelterjedtebb a Waze, ami a trafipaxokat, a közlekedési torlódásokat, a benzinkutakat, és az éttermeket is mutatja. Sőt, abban is segíthet, ha nagy siettedben nem tudod hol is hagytad a kocsidat. A Waze-ben a kocsid pozícióját is elmentheted a parkolás után, így ha a dolgod végeztével nem emlékszel hol hagytad a kocsit, könnyedén megtalálhatod. De ha internet nélkül kell megoldanod a navigációt, akkor a HERE appot telepítsd, amit akár külföldön is használhatsz, ha előtte letöltötted az adott ország térképét.

Taxirendelő

Akár a kocsihoz, akár a tömegközlekedéshez szoktál, biztos, hogy adódik olyan helyzet, amikor taxira van szükséged. A lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb a taxis applikáció, amivel másodpercek alatt rendelhetsz magadnak kocsit, és még a telefonszámlád sem pörög. A helyadataid alapján az app megmutatja a közeledben elérhető taxikat, és miután megadtad az úti célodat, a várható fizetendő összeget is kijelzi. Az út végén pedig pontozhatod a sofőrödet, ami garancia arra, hogy egy kedves taxissal utazhatsz.

Tankolási napló

Ha szeretnéd nyomon követni a benzinre költött összeget, de a kockás füzetet nem tudod napra készen vezetni, akkor tölts le egy tankolási napló appot. A kiadásaidat sokkal könnyebben nyilvántarthatod a telefonod segítségével, de nemcsak magáncélra, hanem céges használat esetében is jó szolgálatot tehet, amikor pontosan kell vezetned a megtett kilométereket és a tankolások összegét.

BKK menetrend

Ha tömegközlekedéssel utazol, akkor a késsekkel és a csatlakozásokkal is számolnod kell – ez talán nem újdonság. De azért, hogy elkerüld a folyamatos várakozást, és a bajszod alatti dörmögést, használj menetrend appot: az egyik legismertebb és legmegbízhatóbb a BKK Futár. Láthatod, hogy épp hol jár a busz, a villamos, a troli, meg tudod nézni hány perc múlva jön a következő metró, és az útvonaltervező megmutatja az ideális útvonalat, így nem kell feleslegesen keringened a városban.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top