Fotó

9000 meztelen férfi, 3800 boldogító igen – a hét képekben

Miközben Japánban sok ezer meztelen férfi ered futásnak, a Fülöp-szigeteken egy édesanya újszülött csecsemőjét ringatja a mellén, Dél-Koreában 3800 pár mondja ki egyszerre a boldogító igent, a nemzetközi nőnapon pedig nők milliói lázadnak.
Március 3. – Japánban, Inazawa városában minden évben megrendezik a meztelenek fesztiválját,az Inazawa Hadaka Matsurit, amin csak férfiak vesznek részt. Az önként jelentkezők közül kiválasztanak egy férfit – ő lesz a Shin Otoko, az emberi istenség –, aki minden rosszat levesz a település lakóinak válláról. A kiválasztott meztelenül, mindössze egy fehér kendőt viselve a fején rohan a shinto szentélyhez, miközben a többi férfi igyekszik megérinteni őt, hogy megszabaduljanak a balszerencséjüktől. Mire a menekülő szinte félholtan a szentélyhez ér, testét véres zúzódások borítják. A szentélyben aztán kap 8 órát, hogy kipihenje magát, majd ennek elteltével rákötnek a hátára egy rizsből készült tésztát, amit ki kell vinnie a város határába és ott elásnia. Ezzel megszabadítja a várost a balszerencsétől, és véget ér küldetése, hazatérhet családjához, hogy hosszú hetekig lábadozzon. Idén mintegy 9000 lágyékkötős férfi vett részt a fesztiválon. – Forrás: vandorbot.blogspot.hu

 

Március 3. – A kenyai elnök parancsára egy vadőr elefántcsontokat éget Nairobiban, hogy megmutassák, felveszik a kesztyűt az orvvadászokkal. Afrikában évente 20-25 000 elefántot ölnek meg.

 

Március 3. – A dél-koreai Gapyeong-gunban közel 3800 pár egyszerre mondja ki a boldogító igent.

 

Március 3. – Az orosz ellenzéki vezetőtől, Vlagyimir Putyin egyik legnagyobb kritikusától, Borisz Nyemcovtól vesznek búcsút az emberek. Nyemcovra a nyílt utcán lőttek rá a Bolsoj Moszkvoreckij hídon, az 55 éves politikus a helyszínen meghalt.

 

Március 4. – A bangkoki Dhammakaya templomnál szerzetesek a Makha Bucha fesztivált ünneplik. A thai buddhisták a nemzeti ünnep alkalmából kolostorokba mennek áldásért, és madarat vagy halat engednek szabadon, ezzel fejezve ki tiszteletüket. Este a kolostorok körül gyertyafényes körmenettel emlékeznek Buddha tanaira.

 

Március 4. – Szomáliai menekültek szegényes holmikkal menekülnek, miután a szomáliai milícia rátalált átmeneti szállásukra, majd lerombolta azt. Otthonok ezreit semmisítették meg.

 

Március 4. – Indiai egyetemisták a Holi fesztivált ünneplik az indiai Noida városában. A fesztivál további színes képeiért kattints korábbi cikkünkre, ide!

 

Március 5. – Manilában egy újszülött kisbabát a szülés után egyből az édesanyja mellére helyezik. A WHO “First Embrace” vagyis az “Első Ölelés” kampánya azt a szemléletet igyekszik világszerte elterjeszteni, hogy szülés után a kisbaba egyből édesanyja ölelését élvezhesse.

 

Március 5. – A kínai Meizhouban helyi férfiak tűzijátékokkal szaladnak a Lámpás Fesztiválon, ami a kínai holdújév utolsó fesztiválja. Az igazi mulatság éjszaka kezdődik, amikor feljön a hold, és mindenhol kigyulladnak a különböző színű és formájú lámpások és a tűzijátékok.

 

Március 7. – Hiába a nemzetközi nőnap, Bangladesben nem áll meg az élet, dolgozni kell, egy deszkán egyensúlyozva, szenet kell átpakolni egy teherhajóról.

 

Március 7. – A nemzetközi nőnapon palesztin nők vonultak ki az utcára tüntetni, hogy követeljék otthonaik helyreállítását, amiket a Gázai övezet izraeli támadásakor semmisítettek meg.

 

Március 6. – A purim ünnepén a perzsa uralom alatt élő zsidó közösség megmenekülésére emlékeznek. Ilyenkor az emberek különböző jelmezekbe öltöznek – szimbolizálva a szerencsétlenség és szerencse forgandóságát –, valamint purimi játékokat rendeznek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.