Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Báránybordák Udvarhelyi módra

Hozzávalók

– 100 g császárszalonna

– 200 g zöldbab (mirelit vagy konzerv)

– 50 g vöröshagyma

– 200 g paradicsom

– 10 g fokhagyma

– 10 cl száraz fehér bor

– 1 csokor petrezselyemzöld

– fűszerek (bazsalikom, tárkony)

Elkészítés

A báránybordákat félig átsütjük (lásd A bárányborda előkészítését!).

A kockára vágott császárszalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a vágott vöröshagymát, lepirítjuk, majd ráhelyezzük a kockázott paradicsomot a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és a szárított fűszerekkel megszórva összeforraljuk. Közben a zöldbabot is előkészítjük (ha mirelit, sós vízben majdnem puhára főzzük, ha konzerv, a levét leöntjük), és az előbbi raguhoz adva az elősütött bordákra tesszük, végül együtt készre pároljuk. Köretként burgonyát adhatunk.

Tálaláskor a bordákat a tálra rendezzük, rátesszük a zöldbabos ragut, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

Címlap

top