Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

A puha mézeskalács

Hozzávalók:





• 15 dkg porcukor
• 3 tojás
• fél tojásnyi (3 dkg) margarin
• őrölt fahéjat és szegfűszeg
• reszelt citromhéj
• 20 dkg felmelegített és kihűlt méz
• 30 dkg liszt
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 2 evőkanál rum
• 1-2 evőkanál tej
• dió vagy mandula


Elkészítés:

Jól kikeverjük a porcukrot, a tojás sárgáját, a margarint, ízlés szerinti őrölt fahéjat és szegfűszeget, reszelt citromhéjat. A felmelegített és kihűlt mézet adjuk hozzá, majd a lisztben elkevert szódabikarbonát, rumot, tejet és végül a három tojás kemény habját. Öntsük jól kikent-lisztezett tepsibe (kb.15×35 cm méretű, peremes), tetejére szórjunk gorombára vágott diót vagy hámozott mandulát, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Címlap

top