Gasztro

Rozsdás marhafelsál

Kiadós étel, ami már csak vörösbortartalma miatt is igazán illik a szürethez. A must a kádban, az óbor pedig az ételben és a pohárban. Nemzedékek találkozása. Mindez megy a fénylõ forgó tányéron is, a kisméretû hullámok közt.

Hozzávalók





• 600 g marhafelsál
• 1 dl étolaj
• 100 g vöröshagyma
• 100 g zöldpaprika
• 50 g paradicsom
• 10 g fűszerpaprika
• 50 g liszt
• 2 dl vörösbor
• 10 g fokhagyma
• só, petrezselyemzöld


Elkészítése

A felszeletelt, kiveregetett felsálszeleteket megsózzuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra, a zöldpaprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk, és a fokhagymát összezúzzuk. A húst lisztbe mártjuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát rozsdabarnára elősütjük, és egy lábasba tesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, sózzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, és felöntjük a vörösborral. Felforraljuk, és az egészet ráöntjük a hússzeletekre. Fedő alatt puhára pároljuk. Az elpárolgott levet közben kevés vízzel pótoljuk. Tálaláskor zöldpaprika szeletekkel és kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Köretként tarhonyát vagy burgonyát adhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top