Gasztro

Tengeri halszeletek sörben párolva















Hozzávalók:


• 80 dkg halfilé
• só, bors
• 3 fej vöröshagyma
• 5 dkg vaj
• 2 dl világos sör
• 4 szelet fehér kenyér
• 1,5 dl paradicsommártás
• 1 tk. liszt
• 1 dl tejszín


Elkészítése:

A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel, beletesszük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Lefedve lassan pároljuk.
Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk.
A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forralom. Hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejszínt, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. A mártást a halra öntjük, és így tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top