Gasztro

Tippek – csábító étkekhez




• Italként javasoljuk a pezsgő, a gin (a boróka), az eper bólé és az őszibarack sorbet, a jázmintea (theobromin tartalom), és a kivikoktél fogyasztását. Legyünk mértékletesek, mert a túlzott alkoholfogyasztás csökkenti a teljesítőképességet.

• Próbáljuk hangulatossá varázsolni ebédlőnket vagy konyhánkat, egy kis halk zenével, gyertyafénnyel, a hideg ételek bekészítésével, hogy csak minimális időre kelljen eltávozni az asztaltól. Tegyük a telefon mellé a kagylót, kapcsoljuk ki az ajtócsengőt, fektessük le a gyerekeket….

• A szerelem szimbóluma a rózsa! Uraim, ne feledkezzünk el, ha csak egy szálat is vinni az imádott Nőnek!

• Ha spárgából akarunk készíteni ételt, megvásárolhatjuk egy-két nappal előbb, s vizes ruhába csavarva a jégszekrényben tartsuk a felhasználásig, vagy még kényelmesebb a konzerv.

• Amennyiben héjas kagylót tudunk beszerezni, dupla mennyiség kell belőle.

• A ráksalátát készíthetjük úgy is, hogy az anyagokat összekeverjük az ízesített tartárral és úgy adagoljuk, diszítjük.





• A Gundel palacsintát sok helyen rummal flambírozzák (az eredetit soha nem flambírozták), ami látványos ugyan, de a hangsúly azon van, hogy a diós töltelék és a csokoládémártás intenzív rumízű legyen, a szeszt nem szabad kiégetni belőle.

• A diós töltelék akkor jó, ha állománya valamivel sűrűbb, mint egy mártásé.

• A bóléstálat kívülről hűtsük jéggel, a bóléba jeget tenni nem szabad.

• A sorbet a hosszú étrendeknél a főétel előtt fogyasztva felfrissíti a gyomrot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top