Gasztro

Narancsvirágos eperszörp hidegen





Hozzávalók:

• 1 kg eper
• 1 kg cukor
• 1,5 l víz
• egy fél citrom leve
• 3 ek. narancsvirág-eszencia

Elkészítés:





A tisztított, megmosott epret összezúzzuk, és uborkásüvegbe tesszük. A vizet felforraljuk, lehűtjük, és az eperre öntjük. 24 órát állni hagyjuk, majd ritka szövésű vászonruhán vagy gézkendőn át leszűrjük és átpréseljük. Hozzákeverjük a cukrot, és ismét állni hagyjuk 24 órát, közben gyakran kevergetjük, hogy a cukor feloldódjon benne. Hozzáadjuk a citromlevet és a 3 ek. narancsvirág-eszenciát (közel-keleti hozzávalókat árusító boltokban kapható). Hidegen töltjük üvegekbe. 



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top