Gasztro

Gyömbéres-vaníliás ananászdzsem








Hozzávalók (egy 4dl-es üveghez)


• egy nagy friss, érett ananász
• 20dkg zselésítő cukor
• 1 zöldcitrom leve
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 1kk gyömbérpor

Az ananászt megpucoljuk (levágjuk a tetejét, negyedekbe vágjuk, kivágjuk a kemény torzsáját, és a gyümölcshúst kivágjuk a héjából), apró kockákra vágjuk. Lábasba tesszük a zöldcitrom levével, hozzáadjuk a vaníliát. 15-20 percig főzzük, amíg levet ereszt és megpuhul. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, és további 25-40 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Mivel az ananász nagyon leves, ez sokáig tart. A legvégén hozzáadjuk a gyömbérport. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése