Gasztro

Gyömbéres-vaníliás ananászdzsem








Hozzávalók (egy 4dl-es üveghez)


• egy nagy friss, érett ananász
• 20dkg zselésítő cukor
• 1 zöldcitrom leve
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 1kk gyömbérpor

Az ananászt megpucoljuk (levágjuk a tetejét, negyedekbe vágjuk, kivágjuk a kemény torzsáját, és a gyümölcshúst kivágjuk a héjából), apró kockákra vágjuk. Lábasba tesszük a zöldcitrom levével, hozzáadjuk a vaníliát. 15-20 percig főzzük, amíg levet ereszt és megpuhul. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, és további 25-40 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Mivel az ananász nagyon leves, ez sokáig tart. A legvégén hozzáadjuk a gyömbérport. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top