Gasztro

Tavaszi zöldségtorta

Egyre több táplálkozási irányzat hirdeti a helyi, hazai termesztésű zöldségek fogyasztásának előnyeit az importzöldségekkel szemben. De vajon tudjuk-e, hogy vitamindús zöldségeink mikor, melyik hónapban kerülnek elérhető áron a piacra?

Hozzávalók: fél csésze zöldborsó, fél csésze zöldbab (franciabab), 4-6 szál spárga, 1 db cukkini, 2-3 szál újhagyma, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 2 tojás, 5 dkg feta sajt, 5 dkg Pannónia sajt, 2 db paradicsom, 25 dkg gyorsfagyasztott leveles tészta.

Az újhagymát és a spárgát vágd fel nagyobb darabokra, a cukkinit keskeny téglalapokra.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd szórd bele a zöldségeket: a feldarabolt spárgát, az újhagymát, a cukkinit, a zöldborsót és a zöldbabot. Párold puhára. Szórd meg egy evőkanál liszttel, s öntsd fel a tejszínnel és a tejjel, és kis láng felett még 10 percig párold. Ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal. Keverj hozzá 2 egész tojást, és vedd le a tűzről.

A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy vajjal, liszttel kikent hőálló tálat. Töltsd bele a masszát. A tetejét szórd meg feta sajttal, fektess rá paradicsomgerezdeket, és reszeld rá a Pannónia sajtot is. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon nagyjából 40 perc alatt megsül.

Tálald salátával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top