Gasztro

5+1 pálcikásjégkrém-újdonság

A nagy forróságban bizony néha bűnbe esik az ember, és megkíván egy hűsítő finomságot. Kipróbáltunk hat újfajta pálcikás jégkrémet, hogy a legfinomabbat válaszd!

1. Magnum Ecuador Dark

Az étcsoki- és vaníliafagyi-rajongóknak a klasszikus fapálcikás Magnum való, ezek közül is az, ami 62% – Ecuadorból származó – kakaótartalommal kecsegtet.
A nagy hőségben az első harapás után elkezd repedezni, majd darabokban potyogni az étbevonó, és a fapálcikán is kissé csurog az olvadó massza. Pillanatok alatt összemaszatolja a kezet és barnára festi a száj sarkait, a vanília íze viszont boldogít: kellemes, nem túl édes és krémesen lágy.
Gyorsan olvad, így gyorsan fogy, de szerencsére az édes vanília, az enyhén kesernyés csoki íze még jó darabig a szájban hódít. Repetát viszont nem bírna el a gyomor.

Kalória: 246 kcal/100 g (egy adag Magnum 82 g)

2. Boci – epres-fehér csokis

Nem is gondoltam volna, hogy az eper és a fehér csoki ennyire kellemes párost alkot, kiváltképp jéghidegen, pálcikára illesztve… A valódi eper íze kellemesen olvadó jégkrémben, amelyet körbeölel a roppanó fehércsoki-páncél. Finom ízek, kellemes élmény. Csalódás csak a mennyiség miatt ér, kicsit vékony, kicsit visszafogott az adag, különösen a klasszikus Magnumhoz viszonyítva. De úgy vagyunk vele, hogy ez legalább a miénk. A hagyományos magyar márka, a Boci bebizonyította, hogy nemcsak a csokik, de a fagyik között is állja a próbát.

Kalória: 327 kcal/100 g (egy adag 85 g)

 

3. Fit Line – túrós-sárgabarackos

A jégkrémek válogatásánál először a Fit Line feliraton akadt meg a szemünk. Hogy a jégkrém még túrós is, az már csak hab volt a tortán, megvettük. Kíváncsiak voltunk, mit tud ez a növényi zsiradékkal készült, kímélő cseh csoda.
A csomagolásáról nagyobbnak gondoltam a jégkrémet, de végül pont elégnek bizonyult, kellemesen eltelítődtem tőle. A csokiréteg leheletnyi vékony, cserébe viszont finom. Belül friss ízek vártak, a csokival keveredve sem volt túl édes. A közepén a barack enyhén savanykás, de inkább vizes, mint krémes. Hogy mitől túrós, az sajnos nem derült ki. A csomagoláson túróízű tejes édességként van feltüntetve, mi ebből csak a tejet éreztük. Jól bírja a meleget, nem olvad túl gyorsan.
Ha egy kevéske könnyű jégkrémre vágysz, mindenképpen ajánljuk!

Szárazanyag-tartalom: 25%
Zsírtartalom: 7%

4. Nestlé – szőlős-étcsokis-joghurtos

Valami különlegesen friss-savanykás ízélményre vártam, mikor kicsomagoltam a jégkrémet. A formája tetszetős, rácsos és kanyargós. Az első harapás után azt hittem, bejött, amire vágytam, de az utóíz és már a második falat is kicsit kiábrándító volt. A joghurtos-savanykás ízvilág megvolt, az étcsoki is nagyon finom volt, nem túlságosan keserű. A fagyi belsejében guszta táncot jártak egymással a fehér és vöröses-lilás színek, de a várt szőlőíz, az kicsit műre sikeredett.
Cserébe elég nagy az adag. A csokiréteg pont elég vastag, a jégkrém állaga pedig jó krémes, sőt egy-két szőlődarabkát is felfedeztünk benne.

 

5. King – fehér csokis-mogyorós

Barnás-bézs színű csomagolásával szerényen megbújt a többi színes jégkrém között, alig vettem észre. Nem rajongok túlzottan sem a fehér csokiért, sem a mogyoróért, de a csomagolás visszafogottsága kíváncsivá tett.
Már az első falatnál világossá vált, hogy kellemes meglepetés ért. A fehér csoki nemcsak az eperrel, a mogyoróval is nagyon jó párost alkot. A csokiréteg tele van mogyoródarabokkal, a jégkrém pedig krémesen lágy, igazi mogyoróízű! Igazán azonban akkor szerettem bele, amikor a közepe táján elértem a csokis masszához.

Kalória: 389 kcal/100 g

 

+1, a különleges: Mini Pegas Pistachia – pisztáciaízű tejes jégkrém mogyoróval

A cseh Prima márkára pisztáciás ízesítése miatt esett a választás, hisz valljuk be, ezzel az (általam igencsak kedvelt) ízzel nem igazán kényeztetnek el bennünket a jégkrémgyártók.
Meglepetés akkor ért először, amikor felnyitottam a harsogó zöld csomagolást, a jégkrémet ugyanis fehér csoki borította, apróra vágott mogyoróval felturbózva. Valahogy nem fehér csokit képzeltem a pisztácia mellé, de belátom, jó választás volt, remekül passzol a két íz, amelyet remekül egészítenek ki az apró, ropogós mogyoródarabok. A második meglepetés az első harapásnál ért: üde zöld fagyira számítottam, ehelyett egy igen halovány „alig zöld” jégkrém fogadott, amely nemcsak színében, de ízében is igen sápadt volt. Ebben a kánikulában azonban egy cseppet sem bántam, hogy kicsit vizes, diszkrétebb ízekkel hódító jégkrémet fogtam ki.

Zsírtartalom: min. 10%

Még több fagyi:
Jéghideg nyalánkságok »
Fagylalt házilag »
Hizlal a fagylalt? »
Dolgozd le a jégkrémet!
Villámtorna a karcsúságért »
Milyen mozgással tudod ledolgozni
a felesleges kalóriákat? »
Fórumajánló:
Jégkrém-imádók ide! »
Fagyi házilag gyereknek! »
Sült fagyi »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top