Gasztro

Melegen ajánljuk!

Mielőtt még azt gondolnátok, hogy elment az eszünk, hogy kánikulában meleg szendvicseket ajánlgatunk, gyorsan megosztom veletek kézenfekvő indokainkat.

Mivel Tamás is nagy sportrajongó, pontosan tudja, mi kell azoknak a férfiembereknek, akik az olimpia ideje alatt szinte egy percre sem tudnak elszakadni a tévé bűvköréből. Kézzelfogható, könnyen felfalható, ám tartalmas ételféleségre, amelyhez nem kell kés és villa, nem csöpög, nem fröcsög, és nem utolsó sorban, jól csúszik mellé a sör vagy a fröccs. Kedves asszonytársak, fogjuk fel ezt az időszakot úgy, hogy kimenőt kaptunk, a szendvicseket készítsük el előre, nagy tételben, tegyük be a frigóba, hívjuk fel a barátnőnket, és csukjuk be magunk mögött az ajtót. Aztán urunk és parancsolónk olyan ütemben helyezi el a kenyérkéket a grillben, ahogy kedve tartja, de ha minden kötél szakad, megeheti hidegen is.

Parajos-fetás padlizsánnal

Hozzávalók: 1 db padlizsán, 10 dkg fetasajt, 25 dkg friss vagy mirelit leveles paraj, 2 gerezd fokhagyma, kevés olívaolaj, 1 dl tejszín, reszelt sajt, bagett vagy kenyér

A parajt megmossuk vagy felolvasztjuk. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a parajt, és addig pároljuk, míg a víz elfő alóla. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, sűrűre főzzük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a kockára vágott fetasajtot. A padlizsánt meghámozzuk és karikára vágjuk. Besózzuk és kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük. Bagett szeletekre tesszük a fetás parajt, tetejére a padlizsánt és a reszelt sajtot. Grillsütőben megsütjük.



További két “tamásos” melegszendvics-receptet (
Kecskesajtos paradicsomos rucolás toast; Gombás kéksajtos; Szalámis, zöldséges, füstölt sajtos toast
) találhatsz a Nők Lapja augusztus 13-án megjelenő, 33. számában!

Még több az e heti Nők Lapjából:

D. Tóth Kriszta: Életgombóc, hiányzol! »
Zséda: A férjemtől kaptam a legtöbbet…
Mr. Darcy, ne hagyja ABBA! »
Igazi férfiak igazi női szerepben »
Hétköznapi szélhámosságok »
Éjszakai ügyelet a Drog Stopban »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top