Gasztro

Étteremteszt: Mexikó a sarkon túl

Mert bizony nincs is messze, csak le kell fordulni az Andrássy útról az Oktogonnál, és máris ott vár minket egy étteremnyi Mexikó.

Az Arribában az a fantasztikus, hogy olyan egyszerűséggel kínálja az egzotikumot, hogy az embernek nincs ideje megtorpanni, hanem már sorban is áll, miközben a szemközti falra festett gyorstalpaló alapján próbálja megfejteni az étlapot. Ez persze nem ilyen egyszerű, de a személyzet szerencsére felkészült a tétova vendégek pátyolgatására.

Mexikó a sarkon túl

 

A hely csalogatóan nyári. Színes, szertelen, zajos, illatokkal teli. Kicsit olyan, mint amilyen sztereotípiákat Dél-Amerikáról dédelgetünk, kivéve a tisztasággal kapcsolatos elképzeléseinket, mert itt bizony tisztaság van.

A gyorsétterem jellegéből adódóan az ételek nem a végletekig kifinomultak, de ízletesek, frissen készültek, ár-érték arányban jól kalibráltak, és tisztes ízelítőt adnak a mexikói konyhából.

Mexikó a sarkon túlHa ebédelni szeretnénk, akkor alapjáraton háromféle megoldásban gondolkodhatunk: vagy tacót, vagy burritót, vagy quesadillast ehetünk. Én a magam részéről minden esetben kérek egy adag tortilla chipset – egy kis salsával – és sajttal töltött, rántott jalapeño paprikákat. A főétel kérdésköre csak ezután válik időszerűvé.

 

Hogy mi kerüljön a tésztakorongokba, az teljesen a mi döntésünk. A személyzet mögötti falon szerepelnek a választható húsok, a többi hozzávaló meg előttünk díszeleg a pultban. Nyugodtan degeszre tömethetjük hagymával, fekete babbal, guacamoléval, jalapeñóval, kukoricával, egy kis korianderrel, kevéske rizzsel, és az eredmény igen ízes, nehezen ehető, laktató és – egyéni döntésünk eredményeként – helyenként kellemesen csípős „szendvics”.

Ha valakinek már nincsenek komolyabb tervei az adott napra, akkor az egészet leöblítheti egy kis tequila Margaritával.

 

Abban az esetben, ha igazi, egész estét betöltő mexikói élményre vágyunk, akkor érdemes az Arriba tulajdonosainak másik éttermébe, az Iguanába is ellátogatni.

 

 

Arriba Taqueria

1067 Budapest

Teréz krt. 25.

 

www.arriba.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top