nlc.hu
Gasztro
Kekszakadémia 1. – az alapkekszek

Kekszakadémia 1. – az alapkekszek

Ha valaki egyszer beleszeret a házi kekszekbe, többet nem nagyon fog boltit venni, és legszívesebben állandóan kekszet sütne. Új sorozatunkkal ehhez nyújtunk segítséget. Elsőként olyan kekszrecepteket hoztunk, amelyek tésztája sütőport nem tartalmaz, így kiszúró formákkal szaggatható, és sütés közben is megtartja alakját.

Édes vajas keksz

Hozzávalók 2 tepsihez:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 25 dkg vaj
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle, és tepsire helyezzük őket. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük. 

Kakaós keksz

Hozzávalók 2 tepsihez:

  • 25 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 22 dkg vaj
  • 9 dkg cukrozatlan kakaópor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, és kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle. A tepsire helyezzük őket, és ha megtelt a tepsi, kb. 12 perc alatt készre sütjük.

 

Mogyorós háromszögek

Hozzávalók 2 tepsihez:

  • liszt
  • vaj
  • étcsokoládé
  • tojássárgája
  • porcukor
  • sótlan mogyoró
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A mogyorót ledaráljuk, az étcsokoládét sajtreszelőn lereszeljük. A hideg vajat kis kockákra vágjuk és összemorzsoljuk a liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a darált mogyorót, valamint a reszelt étcsokoládét, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha esetleg nem áll össze a tészta, egy-két kanál tejföllel segíthetünk rajta. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hűtőből elővett tésztát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és kekszkiszúró formával kiszaggatjuk. Tepsire helyezzük és nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top