Csokis-kókuszos keksz
Hozzávalók 15-20 db-hoz:
• 1 db tojás
• 6 dkg puha vaj
• 5 dkg porcukor
• 10 dkg liszt
• 5 dkg kókuszreszelék
• 2 csipetnyi sütőpor
A csokibevonathoz:
• 5-8 dkg étcsokoládé
A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az enyhén elhabart tojást és összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük, és a tojásos tál tartalmához adjuk. A masszát összekeverjük/gyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A hűtőből elővett masszából diónyi gombócokat formázunk, a sütőpapírra helyezzük és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket. 12-14 perc alatt készre sütjük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha ez megtörtént, előkészítünk egy tálcát, ami be fog férni a hűtőbe, és sütőpapírt terítünk rá. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, majd kb. félig belemártjuk a kekszeket, lecsepegtetjük a felesleget, és a sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Ha megtelt a tálca, hűtőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt megdermed a csokoládé.
Csokis-kókuszos keksz
Hozzávalók 15-20 db-hoz:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 6 dkg vaj
- 2 csipet sütőpor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
csokibevonat:
- 5-8 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az enyhén elhabart tojást és összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük, és a tojásos tál tartalmához adjuk. A masszát összekeverjük/gyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A hűtőből elővett masszából diónyi gombócokat formázunk, a sütőpapírra helyezzük és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket. 12-14 perc alatt készre sütjük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha ez megtörtént, előkészítünk egy tálcát, ami be fog férni a hűtőbe, és sütőpapírt terítünk rá. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, majd kb. félig belemártjuk a kekszeket, lecsepegtetjük a felesleget, és a sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Ha megtelt a tálca, hűtőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt megdermed a csokoládé.
Kókuszos házi csokipuding
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
• 1 db tojás
• 2 dl (hab)tejszín
• 1-2 evőkanál méz
• 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
• 3 kocka étcsokoládé
• 3 evőkanál kókuszreszelék
A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a mézet, majd beleszórjuk a kakaóport, és csomómentesre keverjük. Egy kis lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük. Kb. 5 perc elteltével belereszeljük a csokoládét és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, elkeverjük és további kb. 5-7 perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen kis poharakba adagoljuk és hűlni hagyjuk, majd tálalás előtt kókuszreszelékkel szórjuk meg.
Kókuszos házi csokipuding
Hozzávalók 2-3 adaghoz::
- 1 dl tojás
- 3 kocka étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1-2 evőkanál méz
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés
A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a mézet, majd beleszórjuk a kakaóport, és csomómentesre keverjük. Egy kis lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük. Kb. 5 perc elteltével belereszeljük a csokoládét és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, elkeverjük és további kb. 5-7 perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen kis poharakba adagoljuk és hűlni hagyjuk, majd tálalás előtt kókuszreszelékkel szórjuk meg.
“Márványos” sütemény
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
A csokis tésztához:
• 1 db tojás
• 5 dkg cukor
• fél dl étolaj
• 3 evőkanál tej
• 2 evőkanál liszt
• fél mokkáskanálnyi sütőpor
• 1 evőkanál kakaópor
• 5 dkg étcsokoládé
A kókuszos tésztához:
• 1 db tojás
• 2 teáskanál vaníliás cukor
• 5 dkg kristálycukor
• 10 dkg natúr joghurt
• 6,5 dkg kókuszreszelék
Először elkészítjük a kókuszos tésztát: A tojást kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot és a kókuszreszeléket, és összekeverjük. Ha kész, félretesszük. A csokoládés tésztához a tojást felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a tejet, összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport is. Elkeverjük, majd végül belereszeljük az étcsokoládét, és azt is elkeverjük.
A csokis masszát sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd a tetejére rákanalazzuk a kókuszos krémet, és kanállal kicsit átkeverjük, hogy márványos legyen a tészta. 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Márványos sütemény
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához, a csokis tésztához::
- 2 evőkanál liszt
- 5 dkg cukor
- 1 db tojás
- 0,5 dl olaj
- 3 evőkanál tej
- 5 dkg étcsokoládé
- fél mokkáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
A kókuszos tésztához::
- 2 teáskanál cukor
- 1 db tojás
- 5 dkg vaníliás cukor
- 10 dkg natúr joghurt
- 6,5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
Először elkészítjük a kókuszos tésztát: A tojást kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot és a kókuszreszeléket, és összekeverjük. Ha kész, félretesszük. A csokoládés tésztához a tojást felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a tejet, összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport is. Elkeverjük, majd végül belereszeljük az étcsokoládét, és azt is elkeverjük.
A csokis masszát sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd a tetejére rákanalazzuk a kókuszos krémet, és kanállal kicsit átkeverjük, hogy márványos legyen a tészta. 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.