Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

Különleges hozzávalókból terveztük a vacsorát, hogy adjunk az egészséges étkezésnek is esélyt. A gersli, a köles és a kuszkusz remek alapanyagok, édesen vagy sósan is megállják a helyüket.

Mit főzzek ma vacsira?Kapros-mentás zöldborsós, zöld spárgás gerslirizottó (orzottó)

Hozzávalók:
• ízesítéshez só
• 8 dkg vaj
• ízesítéshez őrölt bors
• 1,5 dl tejszín
• 20 dkg zöldborsó
• 1 csokor újhagyma
• 1 db kaliforniai paprika
• 2 db salátacukkini
• 50 dkg spárga
• 30 dkg gersli
• 1 csokor medvehagyma

Elkészítés:
A gerslit háromszoros mennyiségű, lobogó vízben megfőzzük. A zöldborsót kevés vízben megpároljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megmosott, almareszelőn lereszelt cukkinit. A kaliforniai paprikát megmossuk és apró kockákra vágjuk, a medvehagymát szintén megmossuk és vékonyra vagdossuk. A megfonnyadt cukkinihez keverjük a paprikát, a medvehagymát, a párolt borsót. Tejszínnel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, 2 perc rotyogás és kész. A gerslivel összeforgatva kínáljuk.

Mit főzzek ma vacsira?Cukkinis kölesfasírt

Hozzávalók:
• 1 hagyma
• 4 ek olívaolaj
• 1 nagyobb salátacukkini (40 dkg)
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 ek bazsalikom
• 30 dkg főtt köles
• 6 ek zsemlemorzsa
• 1 tojás
• só
• frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, almareszelőn lereszeljük. A fokhagymákat is megtisztítjuk és finomra reszeljük. A serpenyőt előmelegítjük, felmelegítjük benne az olajat, és a hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit és megpároljuk. Bazsalikommal, sóval, borssal ízesítjük, belereszeljük a fokhagymát, és így főzzük 2 percig. Ha kész, összekeverjük a főtt kölessel, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a tojást. A masszából kis golyókat formázunk, és szilikonos minimuffinformába tesszük a golyókat, majd 180 fokon kisütjük őket, nagyjából 40 perc alatt. (Fém muffinforma esetén ki is kell vajazni a formát!) Citromos-olajos öntettel leöntött zöldsalátával kínáljuk.

Mit főzzek ma vacsira?Kakaós kuszkuszos szelet

Hozzávalók:
• 2 db tojás
• 2 dkg vaj
• 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
• 12 dkg barna cukor
• ízlés szerint sárgabaracklekvár
• 10 dkg kuszkusz

Elkészítés:
A kuszkuszt tegyük egy mély tálba, és öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Takarjuk le, és tegyük félre 10 percre, hogy a levet magába szívja. Dobjunk hozzá 2 dkg vajat.
Amikor a kuszkusz megpuhult, keverjük bele a kakaóport és a cukrot. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd forgassuk bele a tojások keményre felvert habját.
Tegyük hosszúkás, sütőpapírral bélelt formába a masszát, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre.
Vágjuk félbe a sütit, és kenjük meg lekvárral.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top