Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

Néha felébred a lelkiismeret és némi diétát követel magának. Ma ne a családra, inkább a saját alakunkra gondolva készítsünk egészséges, fitt vacsorát.

Mit főzzek ma vacsira?Teljes kiőrlésű tortilla

Hozzávalók 10 laphoz:
• 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 10 dkg fehér liszt
• 1 tk sütőpor
• 2 dl langyos víz
• fél dl olívaolaj
• sonka
• sajt
• zöldségek a tálaláshoz
• só

Elkészítés:
Gyúrjuk össze alaposan a tészta hozzávalóit, majd hagyjuk pihenni 15 percet. Osszuk 10 részre a tésztát, sodrófával nyújtsuk ki, majd zsiradék nélkül egyenként süssük őket teflonos palacsintaserpenyőben oldalanként 1-1 percig. Helyezzünk a tortillalapba 2 vékony szelet sonkát, egy szelet sajtot, sok-sok zöldséget, és tekerjük fel.

Juhtúrós vitaminbomba

Hozzávalók 4 személyre:
•  ½ fej jégsaláta kisebb darabokra tépve
• 1 kisebb kígyóuborka kockákra vágva
• 3 paradicsom kockákra vágva
•  2 piros húsú paprika kockákra vágva
• 2-3 sárgarépa vékony csíkokra vágva
• 1-2 szál szárzeller szeletelve
• 3-4 szál új lila hagyma apróra vágva
•  zsázsa-, mustármag-, búzacsíra vagy más ízlés szerinti csíra
• 1 citrom leve
• 1-2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 25 dkg juhtúró
• 1,5 dl tejföl
•  só    
• 3-4 szelet teljes kiőrlésű kenyér pirítva, kockákra vágva
• bazsalikomlevél a tetejére

Elkészítés:
A zöldségeket összekeverjük a csírákkal, a citrom levével, az olívaolajjal. A túrót elkeverjük a tejföllel, ha szükséges, ízesítjük egy kis sóval. Tálaláskor a salátaalapot tányérokra halmozzuk, rákanalazgatjuk a túrót, és megszórjuk a kenyérkockákkal. Bazsalikomlevéllel díszítjük.

Saláta joghurtos fetamártásban

Hozzávalók:
• 1 db fejes saláta
• 2 db paradicsom
• fél doboz brokkolicsíra
• néhány szem fekete olajbogyó
• 10 dkg ementáli sajt
• 20 dkg feta sajt
• 175 g natúr joghurt
• 1 evőkanál olívaolaj
• só, bors
• vékony szeletelt kenyér pirítósnak
• 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Egy serpenyőbe csöpögtess kevés olívaolajat, préselj rá két gerezd fokhagymát, és pirítsd meg rajta a vékony kenyérszeleteket, majd vágd fel kockákra.
Egy tálba halmozd a zöldségeket: az apróra vágott salátalevelet, a brokkolicsírát, a gerezdekre vágott paradicsomot, az olívabogyót, és szórd rá a kockára vágott ementáli sajtot.
Az öntethez botmixer segítségével pürésítsd össze a joghurtot a feta sajttal és egy evőkanál olívaolajjal. Ha szükséges, ízesítsd sóval, borssal. Öntsd a salátára, és szórd meg a fokhagymás pirítóskenyér-darabkákkal.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top