nlc.hu
Gasztro
3 könnyű desszert joghurttal

3 könnyű desszert joghurttal

Ha édességre vágyunk, de nem akarjuk magunkat nehéz desszertekkel terhelni, akkor jönnek jól a joghurtos finomságok. Most, hogy egyre több a friss gyümölcs, különösen üdítő desszerteket készíthetünk.

3 könnyű desszert joghurttalJoghurthab eperrel

Hozzávalók 4 kis adaghoz:
• 30 dkg natúr joghurt
• 2-3 evőkanál méz
• 1 citrom reszelt héja
• 1 dl habtejszín
• 15 dkg eper

A hideg habtejszínt felverjük, az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk. A joghurtban elkeverjük a mézet, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. 1 dl-es poharak aljába eperdarabokat szórunk, rákanalazunk egy kis joghurthabot, majd ismét epret szórunk rá, erre ismét joghurthabot kanalazunk és végül eperrel zárjuk. 

3 könnyű desszert joghurttalMákos-meggyes pohárkrém

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 40 dkg görög joghurt
• 2-3 evőkanál darált mák
• 1 rúd vanília kikapart magjai
• 7 dkg porcukor
• 20 dkg magozott meggy
• 10-15 dkg babapiskóta

A joghurtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a darált mákot is. A meggyet lecsepegtetjük, a babapiskótát kisebb darabokra törjük. Kis poharakat készítünk elő és összeállítjuk a pohárkrémet: Alulra meggyszemeket szórunk, rá 1 kanál mákos joghurtot adagolunk, ráhelyezünk 1-2 darab babapiskótát, majd folytatjuk a rétegezést a pohár tetejéig. Ha kész, hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalás előtt néhány meggyszemmel díszítjük.

3 könnyű desszert joghurttalCitromos joghurttorta friss gyümölccsel

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
• 40 dkg görög joghurt
• 3 db tojás
• 8 dkg cukor
• 1 citrom reszelt héja és leve
• 4 dkg búzaliszt
• 1 mokkáskanál sütőpor

A tetejére: 10-15 dkg friss eper/málna

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a görög joghurtot, a citrom héját és levét, és alaposan összekeverjük. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd a masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-45 percig sütjük. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (kicsit össze fog esni, így olyan lesz, mintha pereme lenne). Ha teljesen kihűlt, friss eperrel vagy málnával alaposan megszórva tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top