Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

Terítéken a hús és a gyümölcsök! Salátaként és összesütve, vagy húsok mellé szószként, a gyümölcs minden formában megállja a helyét az asztalon.

Mit főzzek ma vacsira?Csirkés-camembert-es palacsinta áfonyaszósszal

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • ízesítéshez só
  • 2 db tojás
  • sütéshez olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dl tej
  • 40 dkg csirkemell
  • 50 dkg áfonya
  • 20 dkg camembert

Elkészítés:

A csirkemellet 1×1 cm-es kockára vágjuk, besózzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A tojást a liszttel, csipet sóval és a tejjel csomómentesre keverjük, majd forró palacsintasütőben kevés olajjal palacsintákat sütünk belőle. A palacsintákban elosztjuk a csirkekockát, majd hozzáadjuk a felkockázott sajtot, és a két szélét behajtva feltekerjük. Lábosban cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vörösbort, majd az áfonya felét. Kis lángon főzzük, hogy a felesleges víz elpárologjon, de ne égjen le. Amikor már elég sűrű, hozzáadjuk az áfonya másik felét, még egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről. A feltekert palacsintákba vagy mikróban, vagy 110 °C-os sütőben olvasztjuk bele a sajtot, ha sütőbe tesszük, kicsit megfröcsköljük vízzel. A palacsintát az áfonyaszósszal tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira?Csirkés-almás-hagymás torta burgonyapürével

Hozzávalók:

  • nyújtáshoz liszt
  • ízesítéshez só
  • 2 db vöröshagyma
  • pár csepp olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 60 dkg csirkemell
  • ízesítéshez majoránna
  • 70 dkg burgonya
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 2 db (zöld) alma
  • ízesítéshez fehér bors
  • 50 dkg vajas tészta

Elkészítés:

A csirkemellet és a zöld alma meghámozott húsát 1×1 cm-es kockára vágjuk. A vajas tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 18 cm átmérőjű tortaformát. 4 percre 170 °C-os sütőbe tesszük. A csirkét kevés olajon elősütjük, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát 1×1 cm-es kockára vágjuk, kevés olajon üvegesítjük, majd hozzáadjuk a csirkét és az almát, megszórjuk szerecsendióval, majoránnával. Hozzáadunk 2 dl tejszínt és a tojássárgájákat, és óvatosan összeforraljuk. Az elősütött vajas tésztába töltjük. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, levét leöntjük, áttörjük, és habosra keverjük a maradék tejszínnel, a vajjal és a tejjel. Csillagcsöves habzsákból a ragu tetejére nyomjuk, 160 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Mit főzzek ma vacsira?Alma-banán duó túrókrémmel

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • •3 érett banán
  • •20 dkg kék szőlő
  • •15 dkg krémtúró
  • •4 evőkanál tej
  • •4 evőkanál méz
  • •½ kiskanál őrölt fahéj
  • •1 késhegynyi őrölt koriander
  • • apróra vágott mogyoró

Elkészítés:

Vágjuk kockára az almát, és szeleteljük fel a banánt. Mossuk és szemezzük le a szőlőt, a szemeket vágjuk ketté. Keverjük össze a háromféle gyümölcsöt, majd tálaljuk desszertestányérokon. Az öntethez keverjük össze a krémtúrót a tejjel, a mézzel, valamint az őrölt fűszerekkel. A kész szószt kanalazzuk a gyümölcssalátánkra, a tetejét pedig hintsük meg az apróra vágott mogyoróval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top