Gasztro

3 zabkeksz – jobb, mint a bolti

A zabkeksz óriási találmány, de nem érdemes egy csomó pénzt a boltban hagyni érte, mert otthon is könnyen összedobható, és melegen még sokkal finomabb. Most három bevált variációt hoztunk, indulhat a házi kekszgyár!

3 zabkeksz - jobb, mint a boltiKókuszos-aszalt meggyes keksz

Hozzávalók 20-25 db-hoz:
•    12 dkg zabpehely
•    8 dkg liszt
•    6 dkg kókuszreszelék
•    8 dkg aszalt meggy
•    6 dkg cukor
•    1 ek. méz
•    2 ek. tej
•    10 dkg puha vaj
•    1 mk. sütőpor
A puha vajat kikeverjük a tejjel, a mézzel és a cukorral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, majd beleszórjuk az aszalt meggyet és elkeverjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, tenyérrel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük.

3 zabkeksz - jobb, mint a boltiCsokis-diós zabpelyhes keksz

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
•    10 dkg zabpehely
•    8 dkg dió
•    10 dkg vaj
•    4 dkg cukor
•    1 db tojás
•    1 mk. szódabikarbóna
•    5-6 dkg étcsokoládé

A zabpelyhet és a dióbelet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a darált zabpelyhet, diót és szódabikarbónát is. Az étcsokoládét apróra vágjuk és a tésztához adjuk. Összekeverjük, majd kiskanállal kupacokat adagolunk egy sütőpapírral bélelt tepsire – egymástól távol, hogy legyen helyük a növekedésre. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

3 zabkeksz - jobb, mint a boltiGyömbéres-zabpelyhes tallérok

Hozzávalók 2 tepsihez:
•    8 dkg puha vaj
•    8 dkg cukor
•    5 dkg finom zabpehely
•    5 dkg liszt
•    2 ek.. tej
•    2 ek. méz
•    fél tk. őrölt gyömbér
•    fél tk. sütőpor

A puha vajat összekeverjük a cukorral, a tejjel és a mézzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, az őrölt gyömbért és a sütőport. A masszából kanállal kis kupacokat adagolunk a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol, hogy legyen helyük a növekedésre. 200 fokos sütőben 6-10 percig sütjük. A massza közben elterül, így lesznek szép, vékony tallérok belőle. Ha kész, megpirult, akkor zárjuk el a sütőt, majd hagyjuk a tepsin kihűlni, és ha teljesen kihűlt, akkor vegyük le a sütőpapírról. Még melegen könnyen hajlíthatók is, így akár félbe is hajthatjuk őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése